22 apr. 2009

De ce?


Pentru ca ti-e frica de un adevar prea greu de suportat, ti-e frica sa te deosebesti de restul lumii printr-o calitate. Ti-e frica de o viata mult prea plictisitoare, in care nu vei mai putea judeca pe nimeni si in care totul este calm, ti-e frica de monotonie fara sa iti dai seama ca tu esti monotonia principala.


Ti-e frica de reactia turmei daca parerea ta e diferita.
Nu inveti ce e iubirea, pentru ca nu e cool.
Ti-e frica sa fi un om bun si tu stii asta, dar te ascunzi de tine. Ce o sa zica turma daca ma aprobi?


E prefacatoria si vorbele tale goale fara nici un sentiment intens. E minciuna si privirea plina de o bunatate scarbos de falsa. Lucrurile pe care le ascunzi. Frica si remuscarile pe care tu crezi ca nu le arati, dar care ti se citesc pe chip in fiecare zi. Rautatea emanata prin fiecare por. Toate astea ma fac sa ma simt o straina. Si daca ma gandesc mai bine, e exact ceea ce vreau sa fiu in ochii tai. Pentru ca esti un om josnic, iar eu te vad cu adevarat, pentru ca tu nu meriti intelegere si pentru ca nu ma voi cobori la un asemenea nivel niciodata.

Asa e in fiecare zi. Ii vedem peste tot. Par oameni cu o seriozitate impunatoare, cu o personalitate puterica, un caracter aparte, oameni demni si respectati, si ne plac! Ii vedem la volan cu o tinuta perfecta si ne indragostim de ei, vrem sa fim si noi asa. Ce greseala...
Oare ei chiar stiu ce e viata? De ce sa ne dorim sa fim ca ei? Ei nu stiu ce e iubirea, ce e soarele, ce e vara, ce inseamna un moment petrecut cu cine trebuie si cand trebuie, habar nu au ce inseamna sa visezi si sa fi fericit.


Iesi afara si priveste in jurul tau. Ce-o sa vezi? Nimic! Tu nu poti vedea ceea ce e cu adevarat frumos, detaliile care iti fac ziua mai buna, n-o sa privesti niciodata cerul fara sa faci nimic altceva, n-o sa poti sa te intinzi pe iarba si sa te uiti in sus, n-o sa poti sa stai in ploaie si sa razi, n-o sa poti sa urli si sa alergi strazi intregi ca sa arati lumii cat esti de fericit, pentru ca tu n-o sa poti sa fi fericit niciodata.


Asa ca ascundeti-va adevaratele sentimente sub ranjetul imputit si fals. Nu e nimic special la el. Nici voi nu veti fi speciali. Si hai sa vedem cine o sa iasa invingator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu