18 mar. 2009

N-o sa-mi mai pese.

sometimes, your closest friend
is your greatest enemy.

Cand m-am trezit azi de dimineata si am vazut ca ploua, am crezut ca va fi doar o alta zi proasta si nimic mai mult. Nu mi-am inchipuit ca in doar cateva ore, lumea se va intoarce pe dos. Astazi mi-am dat seama ca indiferent cat de bine crezi ca ii cunosti pe cei din jurul tau, vei vedea, la un moment dat, ca nu ii cunosti deloc. Prietenii cei mai buni iti ascund lucruri pe care trebuie sa le stii, iar cei pe care ii consideri prieteni mai putini buni, stiu mai multe despre tine decat oricine altcineva. Nimeni nu iti este recunoscator pentru faptele tale, pentru tentativa de a-i ajuta, pentru sacrificiile tale, noptile nedormite de grija lor. Nimeni nu o sa-ti multumeasca vreodata. Tot ce vor spune va fi "Lasa, nu te baga. Stiu eu suficient de multe, nu mai trebuie sa stii si tu." Asa iti dai seama ca nu poti avea incredere in nimeni. Esti complet singur. Iar lucrurile despre care ti-au spus ca sunt importante, se despart incet de tine, pana dispar de tot, si ajung sa nu mai conteze deloc.
Si cum ramane cu planurile tale? Cu dependenta ta de ei? Habar nu au. Habar nu au ca fara ei, lumea ta ar fi un nimic. Renunta la singura persoana care ii va intelege vreodata, si, pentru ce? Orgoilu? Ambitie? Provocari? Si azi i-am lasat singuri. Am jurat sa nu-mi mai pese, "sa las, sa nu ma bag, stiu ei suficient de multe, nu mai trebuie sa stiu si eu". Au ales sa fie singuri, iar eu aleg acelasi lucru. Nu am nevoie de secrete, planuri care niciodata nu vor fi puse in aplicare, griji inutile. Aveam nevoie doar sa stiu ca pentru cineva chiar conteaza ceea ce simt. Nu e asa. Oamenii uita repede.
Ma simt in plus. Cateodata vreau sa uit si eu, la fel de repede, sa uit ca exist, ca sa nu mai fie nevoie sa-mi cer scuze pentru asta. Sa-mi cer scuze pentru greselile altora, sa imi fac griji pentru minciunile lor si sa ma gandesc cum as putea sa ajut. Nu mai vreau. Sunt lucruri mai importante. Iubirea, de exemplu... E singurul lucru pe care nu vreau si nici n-o sa-l uit vreodata.


Nu-mi place sa stiu ca lumea e rea. Vreau sa ma intorc acolo, in gandurile si visele mele, in care totul era perfect si nu mai aveam nevoie de nimic. Nu, nu-mi place realitatea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

adevarat...fff adevarat...

Trimiteți un comentariu