6 aug. 2009

Jake

"Ne-o stoarceti. Picatura cu picatura stoarceti toata dragostea din noi, pana nu mai ramane decat futaiul. Noi va oferim sentimente, iar voi le calcati in picioare. Stii cum este sa fii respins? Stii? Stii cum este sa vrei sa iubesti si sa ti se spuna ca asta-seara nu au chef? Fetito, daca v-am face si noi la fel, ne-ati uri. Ne-ati uri de moarte. V-ati simti neapreciate si ignorate." - Jake.
Da. Este adevarat, Jake are dreptate. de-a lungul timpului, sexul frumos si sexul tare s-au impartit in mai multe categorii: sexul smecher, sexul miserupist, sexul fraier, sexul ieftin. Bineinteles, toate aceste categorii sunt neadevarate. Sunt doar in imaginatia noastra, in felul in care alegem sa-i privim si sa-i judecam pe ceilalti in functie de incaltaminte, ochelari de soare sau felul in care mesteca guma. V-ati oprit insa sa priviti cu adevarat dincolo de aparente? V-ati gandit, macar pentru o clipa, ca este posibil ca aceste manifestari golanesti sa ascunda un imens monstru al fricii ce traieste undeva in interior? Unii joaca aceste piese de teatru doar pentru a parea puternici, cand de fapt au nevoie de ajutorul nostru mai mult decat ne inchipuim.
Dar nu se intampla asa. O prietena a unei prietene de-a verisoarei tale s-a culcat (ce expresie) cu unul din aceste "specimene", apoi nu a mai auzit de el. Si ce s-a gandit? A asociat comportamentul si stilul lui cu ideea ca "barbatii sunt doar niste porci care vor numai sex". Si daca se intampla sa vada vreunu' pe strada care purta aceeasi bluza, automat aparea sentimentul de repulsie. Bineinteles, i-a povestit asta prietenei ei, care la randul ei i-a povestit prietenei ei, care i-a spus verisoarei tale, care ti-a spus tie. Si tu i-ai preluat modul de gandire unei persoane pe care nici macar nu o cunosti, prin intermediul a mii si mii de povesti inflorite si schimbate, cu fiecare gura pe care o intalneau. Ai recunoscut pe strada "tipul smecher" si te-ai ferit de el. Nici nu ai indraznit sa concepi ideea de a te idragosti de unul d-asta. Si bineinteles ca respingerea ta nu-l va face nici pe el sa se indragosteasca de tine. Si ghici ce. Iubirea e singurul lucru de care aveti nevoie. Si tu, si el. Sa nu te mire cand o sa-l vezi pe Smecher peste 5 ani cu o nevasta de brat si impingand un carut, in timp ce tu vei ramane singura. Si asta doar pentru ca nu i-ai dat nici macar o sansa sa-si descarce si sa-si alunge frica o data petru totdeauna. Cu siguranta, mereu il va ajuta altcineva. Si cand tu o sa incerci s-o avertizezi, cand o sa-i spui cat de nemernic e prietenul ei, ea n-o sa te creada petru ca pe ea chiar o iubeste, desi tie ti se pare imposibil ca un om care "vrea doar sex" sa iubeasca o persoana.
Si uite-asa femeile se transforma in niste scorpii. Si nu vor mai stii cum e sa simti ceva pentru cineva. Rezultatul? Nimeni n-o sa simta nimic pentru ele, vor fi tratate cu aceeasi moneda. Apoi, ca un fel de "Codul spart al lui Da Vinci", vor aparea povesti precum "Frumoasa fara Bestie", "Alba ca Zapada care s-a inecat cu marul si a murit" si multe alte porcarii care vor exclude cu desavarsire orice urma de existenta a dragostei adevarate.
"Barbatii vor doar sex". Daca ar fi asa, absolut toti si-ar petrece vietile si noptile in bordel sau pe centura. De ce credeti ca nu o fac? Pentru ca si ei, ca si noi, ne cauta, sperand ca in gramada de minti corupte si de femei mult prea fragile, vor gasi acea persoana cu care sa merite sa faca dragoste, nu sex, pentru a doua oara, persoana care-i va descatusa de frica de a fi respinsi. Dar tu ii respingi. Asa ca nu te mai intreba de ce nu te suna, de ce te ignora si de ce te-a lasat balta inainte sa te cunoasca. Te-a cunoscut cu mult inainte ca tu sa afli asta. Esti exact ca restul pe care le-a avut. Nimic special. Nici o picatura de iubire, de curaj.
Desi nu sunt barbat, sunt de acord cu Jake. Cate dintre voi ati incercat sa-l intelegeti? In loc sa apreciati cel mai frumos mod prin care un barbat va dovedeste cat de mult va iubeste -adica facand dragoste-, voi le cereti sa nu o faca, pentru a va arata ca nu va vor doar pentru sex. Vreti in schimb flori care se ofilesc, cine romantice pe care le cacati a doua zi la cafea, in loc sa le primiti trupul lor in al vostru pentru a deveni unul singur. Nu e asta cea mai buna dovada de iubire?
Asa ca, in loc sa ascultati povestile prietenelor prietenelor, mai bine acordati o sansa. Nu se stie unde si cand veti da peste un Jake.

pentru persoanele care se pot simti ofensate in legatura cu acest post: am generalizat, iar parerile sunt mult prea impartite pentru a ajunge la o concluzie finala.

Un comentariu:

Deed spunea...

dude, ti-am zis ca filozoafa te faci:)). You have your good way of words:>

Trimiteți un comentariu