5 aug. 2009

O

Esti inceputul si sfarsitul. Deci inceputul este sfarsitul, la fel cum si sfarsitul este inceputul. E un cerc. Nu exista linii frante, X-uri, sau ceva care sa sugereze furia, agresivitatea. E un cerc, si ce ar putea fi mai perfect decat un cerc? Nu se termina niciodata. Nu are un capat.
Vad cateodata pe strada batrani care se tin de mana avand pe fata o expresie care dovedeste cat sunt de linistiti si fericiti. E o lumina care ii face sa semene cu niste copii, pentru ca numai in ochii unui copil poti citi iubirea adevarata, fara urma de egoism. E iubirea pe care umbra nu a atins-o inca.
Asta inseamna sa simti cu adevarat ceva. Nici trecerea timpului, nici torturile in care infigi din ce in ce mai multe lumanari, nici boala, nici schimbarea fizicului sa nu te afecteze. Si, desi sunt inca tanara, ma regasesc in acei batrani pe care-i vad atat de rar pe strada, mai mult decat in alti oameni care aleg, sau nu, sa treaca prin viata mea.
De-a lungul timpului, toate s-au imprimat in aer, in obiecte, in absolut totul, in mine. Si pentru prima oara in viata ma simt implinita.
E ca o amprenta, o stampila in coltul unei pagini din viata mea. De fapt, in toate paginile din viata mea. Te-ai semnat acolo, la inceput si la sfarsit, ca sa-mi arati ca nu exista altceva decat o infinitate. Esti inceputul si sfarsitul. Deci inceputul este sfarsitul, la fel cum si sfarsitul este inceputul. E un cerc. Nu exista linii frante, X-uri, sau ceva care sa sugereze furia, agresivitatea. E un cerc, si ce ar putea fi mai perfect decat un cerc? Nu se termina niciodata. Nu are un capat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu