23 iun. 2009

all we want

Hai sa recunoastem. Pur si simplu nu ne putem bucura pentru ceilalti. Nu putem sa nu fim gelosi. Nu putem sa nu credem ca ceea ce au ei ar fi trebuit sa ne apartina noua. Nu putem sa nu ne intrebam de ce se iubesc "ei doi" atat de mult fara sa tina cont si de sentimentele noastre si fara sa incerce sa ne cunoasca cu adevarat.
Si degeaba incercam sa reformulam propozitiile. Degeaba spunem "sunt fericit pentru ei, dar era mai bine daca eram eu acolo", "cred ca merit mai mult", "vroiam doar sa fe totul altfel", "eu simt mai mult" sau "mie trebuia sa mi se intample." Nu. Spune de la inceput: "nu pot sa accept asa ceva. Nu imi convine." Pentru ca daca nu ai ceea ce vrei, inseamna ca nu ai nevoie de acel ceva, chiar daca esti convins 100% ca viata ta nu are un viitor decat dupa ce ti se indeplineste visul.
Accepta ca esti exact la fel ca restul oamenilor, ca niciodata nu ai stiut ce e iubirea si ca nu poti fi fericit decat pentru propria ta persoana. Intr-o zi vom fi fortati sa stim cum sa fim mai mult de atat.
Poate lucrurile sunt intr-adevar nedrepte si poate meriti intr-adevar ceea ce au altii si poate ca totusi cineva o sa tina cont si de ceea ce simti tu intr-o zi. Nu poti sa stii ce iti rezerva viitorul. Poate la final o sa-ti dai seama ca nu era bine sa primesti ceea ce-ti doreai. Si daca pana la urma primesti, exista riscul ca totul sa para gresit. Nu poti forta lucrurile sa se intample asa cum vrei tu, nu cred ca degeaba exista vorba "ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa ti se indeplineasca". Suna atat de bine, dar poate fi de mii de ori mai rau.
Din pacate inca nu suntem destul de sinceri cu noi insine. Nu putem accepta adevarul. Nu putem sa renuntam. Trebuie sa speram la ceva ce nu se va intampla niciodata chiar daca suntem constienti de asta, trebuie sa ne mintim ca sa supravietuim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu