11 iun. 2009

that kind of love.

exista o intrebare pe care la un moment dat toata lumea si-o pune, dar fara sa mai afle si altcineva despre asta. atat de putine cuvinte, si atat de greu de inteles: "iubire sau obsesie?" am observat ca majoritatea dintre noi gasesc imediat raspunsul. "simplu. logic ca e iubire." dar oare chiar E atat de simplu?

love, love, love. again and again. oare de ce toata lumea se invarte in jurul acestui cuvant? de ce este el centrul universului nostru? "pentru ca e normal"??? uitati-va mai bine. pe strada, in baruri, la cumparaturi, in masini. cati dintre oamenii pe care ii vedeti credeti ca iubesc cu adevarat? sunt atat de putini... si nu o sa incetez sa ma intreb de ce. am renuntat la propriul univers si totusi, ne miram de ce totul se duce dracu, de ce ne simtim atat de singuri, de ce pe noi nimeni nu ne vrea? asta nu e iubire, dragilor, asta e egoism. asta este reactia mintii noastre la gandul ca o sa ramanem pe dinafara. cum ramane cu ceilalti? cum ramane cu "a darui totul fara a astepta nimic in schimb"? pentru ca la asta trebuie sa ajungem, la situatia in care nu ne dorim nimic pentru noi insine, ci pentru cel de langa noi. si cati dintre voi stiti asta cu adevarat? sincer. majoritatea oamenilor se gandesc la viitorul propriu, nu la fericirea pe care o simti cand intinzi un deget si cineva iti ia toata mana si ITI PLACE LA NEBUNIE ca se intampla asta.
este un sentiment atat de greu de aflat, de acceptat si de inteles, dar asta doar pentru ca noi nu credem ca este posibil sa avem cel mai frumos lucru din lume fara a-l poseda si fara a-l tine numai pentru noi.

cat despre obsesie... e ciudat, pentru ca este exact opusul iubirii, dar de cele mai multe ori e imposibil de facut diferenta intre cele doua extreme. sufletul este prea complex pentru a putea fi judecat rational. nu ai cum sa gandesti cand e vorba de asta. nu poti decat sa simti. si daca simti ca doresti cu disperare pe cineva doar ca sa fi TU fericit, daca gelozia te face sa urasti la un momentat o a treia persoana, daca tratezi oamenii ca pe niste obiecte (si lista poate continua) inseamna ca ai descoperit ceva foarte simplu - capriciul. in momentul in care vei avea ceea ce vrei si iti atingi scopul, vei da cu piciorul in tot, vei uita prin ce ai trecut si peste ani de zile vei rade de propria prostie.

iar eu cred ca putem sa invatam sa evitam un astfel de sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu