4 nov. 2009

Rumeinia


Parca a trecut deja prea mult timp de cand n-am mai fost atat de revoltata impotriva oamenilor "mari" din tara asta. Fie ca conduc guvernul, parlamentul, ministerul, IGPR-ul, rompetrolul, automobilul, PROtv-ul, BNR-ul, CFR-ul, Kaufland-ul, jandarmeria, politia, SRI-ul sau o amarata de firma, au exact aceeasi mentalitate! Sunt niste oameni diferiti, dar cu principii clonate si cu scopuri inutile.
In fiecare zi, cineva are o problema de rezolvat. Si la cine sa apelam noi, muritorii, daca nu la acesti mici mari paraziti care sunt pusi in frunte, de o societate inapoiata, pentru a ne ajuta? Se presupune ca "sfintii" astia sunt cei mai destepti, cei mai iluminati, cei mai puri, cei mai dornici de a intinde o mana. Asa ii vedem la televizor, pe afisele de pe strada, in reviste, pe internet, peste tot. "Da, sigur ca traim bine!" astea-s comentariile ironice care explodeaza in mintea fiecarui om care vede reclamele astea penibil de false. Si totusi, cand vine ziua in care rasul se transforma in plans, si ni se intampla noua, cand avem intr-adevar o problema, o nelamurire, o idee, o parere, sau pur si simplu ceva de spus, cine naiba ne asculta? Bineinteles ca nimeni!
Ignoranta, nepasare si lucruri mai bune de facut. Asta e politica.
"Ne pare rau, nu putem face nimic." Asta e cel mai politicos raspuns pe care stiu ei sa ni-l dea. Dar daca indraznim sa insistam, incep sa fiarba ca o oala sub presiune. Suiera.
"Dar nu putem face nimic! Nu noi ne ocupam de asta!"
Dar cine, dragilor?
"N-aveti decat sa chemati pe cine vreti." "Nu ne intereseaza." dupa care, iti trantesc usa in nas sau pleaca pur si simplu.
Sa nu fiti niciodata prea ambitiosi cand se intampla asta. Daca o sa va puneti in gand sa vorbiti cu "sefii mai mari" o sa dati peste aceleasi fraze. Probabil asta au avut ei de invatat pentru admiterea la facultate. "Enervarea clientilor" "Manipularea mintilor slabe" "Cuvinte magice pentru a ne pastra banii in buzunar". Cele 3 capitole esentiale supravietuirii si castigarii primului loc in fruntea celor mai nefericite persoane din lume.
Sunt niste nefericiti. Au bani, si ii folosesc pentru a face altii noi. Si ce daca? Care e diferenta dintre noi si ei? Ei au niste hartii in plus, si mai putina inteligenta. Noi avem carti in biblioteca si pareri diferite. Ce, trebuie sa ne asculte ei? Nu va mai chinuiti sa schimbati ceva, nu merge. Schimbati-va voi, in niste oameni mai rabdatori si mai calmi.
Si faceti mai mult caca, pentru noile generatii care vor avea nevoie de catapulte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu