18 nov. 2009

Basinile anului 2009


Cata imaturitate si cata prostie exista in lumea asta. Da' am mai zis asta. De cate ori o s-o mai zic oare? Neuronii vostri nu fac sinapse, stau liberi unul langa altul, neavand nici o activitate. Astia-s oamenii in ziua de azi. Ma uit la babe pe strada, in autobuz, in magazine si parca ma uit la copilu' de 4 ani al vecinului. Aceeasi mentalitate. Vor atentie, vor bombonele gratis si vor din tot sufletul sa fie primele, sa stea in fata, sa stea pe scaun si o gramada de alte chestii pe care noi, oamenii normali n-o sa le intelegem niciodata.

Sau fetite care abia au implinit si ele varsta scrisa cu 2 cifre si nu fac altceva decat sa se dezbrace, sa-si faca poze in fata oglinzii cu un telefon cu camera de douazeci si opt de mii patru sute treizeci si sapte de super ultra megapixeli, mp3player si memorie de nouazeci si sase de giga. Bagati fetelor poze, sa fiti admirate. Fete care nu traiesc cu apa, mancare si aer curat, dar ale caror functii de baza ar inceta in lipsa intrebarii "imi dai shi mie aidiuu tau de mess? POOpicy!" Cat mai multe poze pe haifaiv, cat mai multe descrieri de genul "ubesk puoza asta:X:X:X:X:X:X:X:X" sau "shtyu k sunt frumoasa. mwah!:*:*:*" Narcisismul e in floare. Originalitatea scade dramatic. Clonele se inmultesc. Rozul se aprinde din ce in ce mai mult. Tatele se umfla incredibil de repede. Cracii se desfac intr-o fractiune de secunda. Blondele preiau controlul. Si totul este exact la fel. Peste tot.
Bai, scuze, n-oi fi io extrem de batrana, dar tin minte ca la 12 ani ardeam pufi de plop in curtea scolii si habar n-aveam ce-i aia mobil si ma jucam de-a Star Wars. Eu asa imi traiam viata. Eu ma uitam la Wacky Races, nu la Hannah Montana. Si era foarte frumos, era o lume care parea mult mai putin controlata de atatea aparate si masinarii. E incredibil sa-ti amintesti ca ai apucat cea mai misto perioada din secolul 21. Fiecare generatie are istoria ei, dar nu prea cred ca e normal sa ajungem sa uitam pana si limba romana, indiferent cat de mult urasc eu tara asta. Sa nu mai zic, ca pana si dumnezeu a ajuns sa apara pe paginile de internet. Cica "Cum trebuie sa ne rugam? La ce fel de rugaciuni raspunde Dumnezeu. Cum sa primim un raspuns."
Pai stai putin. Daca alegi sa crezi in asa ceva, te duci frumos la biserica, te caiesti pentru pacatele tale si multumesti pentru painea cea de toate zilele. Nu citesti cum trebuie sa te rogi, pă net" E anormal.

Asa, revenind la oameni. Exista, pe aceasta planeta, acei "oameni mari care stiu totul si se cred cei mai importanti si cei mai indreptatiti si cei mai respectati si cei mai iubiti" Da, asa se numeste categoria. Ceilalti, sunt doar niste rahati cu ochi care nu sunt in stare sa traiasca decat dupa un anumit model. Pai bai, frate, stai asa, de unde ma cunosti tu pe mine? Ti-a cerut cineva vreo parere? Si de cand se baga orice cacat in viata mea? Nu merge, nu mai incercati. Stiu, va plangeti mereu ca sunteti judecati si criticati, dar credeti ca are rost? N-are, n-are. Inarmati-va cu ignoranta si nu le mai dati atata atentie celor care o cauta cu lupa. O sa fie taaaare dezamagiti. Asa e cand esti mic si prost. Nu stii cand sa te opresti. Crezi ca toata lumea te apreciza, dar de fapt toata lumea te ocoleste. Asa sunt ei. Mici si prosti.

E la moda barfa si implicarea totala in viata celorlalti. Ar trebui sa ne simtim bine, suntem centrul univerului unor oameni fara idei proprii, fara ganduri si fara principii. Si noi nici macar nu am cerut asta!
Da. Cam asa arata iadul. Oamenii se transforma si mie mi-e frica de ce o sa urmeze. Daca se va intampla sa am vreun accident, adica un copil, o sa-l duc in munti si o sa-l abandonez in mijlocul lupilor, si poate o sa devina un al doilea mowgli. Si pun pariu ca ar fi de un infinit de ori mai fericit acolo, decat aici.

4 comentarii:

Anonim spunea...

te-ai schimbat sau te-ai trezit la realitate[?] spun asta nu pentru ca te-as cunoaste ci pentru ca vad o schimbare majora, total opusa a mentalitatii tale de pana acum, sau a aceea ce reprezentau viziunile tale despre viata, lume prezentate in posturile anterioare. nu stiu daca e bine sau rau, e bine sa constientizezi ca lumea nu e asa cum vrem noi sa fie, dar nu cred ca sentimentele de ura, dispret vor ajuta cu ceva la schimbarea ei. e mai bine sa privesti partea buna, cum mi s-a parut ca o faceai pana acum, sa ai incredere in oameni ( pentru ca sunt si oameni de incredere)in puterea lor de a se schimba. stiu ca vrei sa lupti pentru...niste oameni mai buni, dar lupta asta pt schimbare..nu te apropie intr-un fel de ei? (ei care lupta sa schimbe adevarata identitate). Stiu ca ai langa tine si oameni care nu sunt ASA, Fi Fericita !

cRiS spunea...

tocmai pt ca am langa mine oameni care nu sunt ASA, sunt fericita. nu stiu ce schimbare ai observat tu, eu intotdeauna am crezut in IUBIREA si BUNATATEA oamenilor, dar intotdeauna am urat falsitatea. asta e tot. nu exista nici un sentiment de dispret aici. e vorba despre o lume care se duce dracu in general, de o societate stricata si mizerabila, de copilarii pierdute si multe alte chestii cu adevarat frumoase irosite. d-aia ma leg de oameni. pentru ca nu stiu sa aprecieze lucrurile minunate care li se ofera. vor neaparat sa schimbe ceva. dar poti avea incredere in toate sentimentele pozitive, iar eu am :)

Anonim spunea...

ok, ma bucur ca este asa! Probabil am perceput eu gresit ceea ce ai vrut sa spui. Cum spui si tu pacat ca lumea nu pretuieste iubirea si bunatatea ... dar macar mai sunt cativa ca noi (indraznesc sa ma alatur tie..si altora in privinta asta)care mai pastreaza, cred, daruiesc si isi doresc sa primeasca in schimb, nimic mai mult, decat acelasi lucru : iubire. si eu sunt fericita acum si de fiecare data cand descopar persoane de genul asta...si nu pot sa nu ma gandesc si sa ma simt si mai fericita cand spun ca poate noi(tocmai prin lucrul asta firesc..si deloc fortat) facem lumea sa fie mai buna!

cRiS spunea...

este foarte adevarat, si mie-mi pare foarte rau ca oamenii nu mai stiu aproape nimic in ziua de azi... tot ce putem face e sa le transmitem ganduri bune, indiferent ce se intampla. multumesc ca ni te alaturi noua >:D<

Trimiteți un comentariu