24 nov. 2009

Light my way

Credeam ca e bine ce fac. Ca e special, ca e altfel, ca e mai aproape de realitate decat orice altceva. Observ ca realitatea nu are cum sa fie asa frumoasa. Nimeni nu crede in ea. Nimeni nu mai spera, nimeni nu mai aude, nimeni nu mai vede ceea ce merita cu adevarat sa fie vazut. Si din cauza lor mi-e frica. Pentru ca au inventat o lume rea si urata si au impresia ca e minunata. Au schimbat tot, au inceput sa respecte noi legi si o rutina poluanta. Si adevarul unde e? Cum sa-l mai vedem prin ochii lor, daca ei sunt atat de orbi? Se pierde, de la an la an, cate putin, cate putin, pana dispare de tot... Aproape de tot. Ne ramane noua, celor care am crezut in el de la inceput. Pacat ca nu putem dovedi. Pacat ca la fiecare incercare, infruntam privirile pline de mila si compasiune. "Saracii de ei. Cat viseaza."
Pacat ca am fost fortati sa credem in dumnezeu, de la generatie la generatie. Treziti-va cat mai e timp.
Pacat ca ni s-a impus sa ne iubim intre noi, fara sa stim cum.
Pacat ca credem toate tampeniile posibile, si ca lasam tot ce conteaza de fapt sa se iroseasca.
Pacat ca s-a ajuns la ziua in care nu poti infrunta nimic de unul singur. Esti obligat de societate sa te prefaci ca esti indragostit.
Nu mai exista adevarul. Sau exista, undeva acolo, dar este imposibil de ajuns la el. Exista anumite limite pe care nu le putem depasi. Nu putem accepta moartea, saracia, singuratatea, nu putem accepta ce este rau din punctul nostru de vedere, noi nu putem decat sa ne legam de o alta persoana pe care sa o tragem dupa noi, prin viata. Altfel, automat rasare nefericirea de undeva. Dar de ce? Cine a zis? Probabil un film prost, o carte, o melodie, 2 parinti care se iubesc pentru ca au fost obligati la randul lor si tot asa. Si in loc sa te uiti la tine, te uiti la ei si vrei si tu, pentru ca tu nu poti astepta sa ti se intample pur si simplu, vrei acum, cat mai repede.

Dar nu e asa. E cu adevarat special cand te trezesti dimineata si pur si simplu stii ca esti alt om. Ca in decurs de o noapte, ceva s-a schimbat in tine, ceva a fost inlocuit, ceva te face sa zambesti si sa-ti placa, ceva te face sa fii fericit, fara sa poti explica vreodata de ce. Pastreaza pentru tine si pentru realitatea ta.
De ce trebuie sa ne legam fizic de o persoana, neaparat? De ce nu ne putem lega intr-un mod spiritual care se va pastra pentru eternitate?
E incredibil cat de mult am de pierdut din cauza asta, si cat de mult am de castigat, in acelasi timp, si cat de dificil e sa stau in mijlocul unei contradictii, zi de zi.
Your love was a light bulb hanging over my bed

3 comentarii:

Anonim spunea...

cine canta/zicea ultima chestie?si de ce "was"?not anymore?

cRiS spunea...

bono :)
se refera la iubirea care l-a salvat sau ceva de genul. asa e versul. :))

Anonim spunea...

ahaa..the guy with fancy glases,right :))
am inteles..si totusi era si pt tine.versurile astea s-au potrivit cel mai bine?adica reflecta ceva?(evident ca nu le puneai degeaba!)

Trimiteți un comentariu