2 iul. 2009

Apocaliptic.

Lumea e rea. Lumea intotdeauna o sa spuna lucruri pe care niciodata n-o sa le intelegi. Lumea sta la panda in fiecare zi, ca babele in spatele vizorului vis-a-vis de usa apartamentului tau. Mereu o sa se stie ce faci tu acolo, inauntru, la fel cum mereu o sa se stie ce se intampla in sufletul tau. Pacat ca niciodata nu se stie bine. E vreodata lumea corecta? O sa renunte? Nu. Nu vor avea liniste pana nu afla absolut totul, pana nu-ti distrug si ultimul moment de fericire pe care-l ai, chiar si cu tine insuti, pana nu se baga cu toata fiinta in viata ta, ca niste paraziti.
Asa ca deschide-ti larg usa si lasa-i sa se uite inauntru. Nu vor intelege nimic. Lasa-i sa-si creada propriile minciuni si sa zambeasca fals si pervers mascandu-si dezamagirea. In momentul in care decizi sa-i ignori, i-ai ucis. Va fi randul tau sa zambesti din spatele vizorului, uitandu-te cum lumea piere fix in fata ta, pentru ca rautatea lor nu te mai poate atinge. Nepasarea cu care ii vei trata, le va consuma si ultima sursa de oxigen.
In ziua de azi nu poti supravietui in aceasta societate, decat incarcandu-te cu ura si ganduri rele. Iar eu nu inteleg de ce se intampla asta, de ce am decis sa fim asa, cand am fi putut la fel de usor sa iubim si sa fim fericiti. De ce ne deranjeaza tot ce se intampla in jurul nostru? Egoismul ne-a ajuns pana in maduva oaselor, mereu e vorba de "eu", "mine", "al meu", si fiecare dintre noi cauta cele mai idioate si imature metode pentru a demonstra ca suntem mai buni decat ceilalti, cei mai buni.
Ne-am tampit cu totii? Oare o sa ne dam seama la final ca am fost incredibil de inconstienti? Degeaba va puneti sperantele in noile generatii daca habar nu aveti sa ii invatati ceva bun. Simt cum sufletul meu se revola involuntar de fiecare data cand il vad pe Dan Diaconescu, de fiecare data cand aud copii sub 10 ani cantand manele pe strada, de fiecare data cand vad sex pe bani. Lucruri intense care se presupuneau a fi traite in doi, vandute, expuse, uitate...
Aruncam la gunoi tot ce ar fi putut fi bun. Pe asta se bazeaza totul...
Credeti ca mai cunoasteti fericirea, iubirea, perfectiunea lucrurilor simple? Credeti ca nu vad cum toata viata voastra se rezuma la masini de lux, vile, femei si distrugerea celor cu adevarat fericiti?
Sunteti non stop cu p**a in gura la propriu si la figurat si va considerati decenti, destepti, perfecti.
.Apocaliptic.

Un comentariu:

Amyyyy spunea...

cata dreptate ai:lumea e rea.
din fericire, cateodata mai este vorba si de”noi”. si trebuie sa tinem bine inchise in noi momentele astea frumoase.
lumea poate sa ne ia fericirea, poate sa ne ia tot ce avem material, poate se uite in sufletul nostru, dar nu poate sa ne citeasca gandurile. cel putin nu acum..
deci putem sa mergem cu gandul in infinit, si sa gasim undeva, oriunde vrem, un ”noi”.

Trimiteți un comentariu